Perpetual rain issue

Home Forums AR Sandbox Forum Perpetual rain issue

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #2675
    jdavison
    Participant

    Hi there!

    I am upgrading an installation here to the latest available version, using marcocspc’s excellent Docker image.

    After recalibrating the installation, seemingly everything worked except there is a steady stream of permanent, perpetual global rain. If I bind a key to dry and hold that down, it will inevitably clear it up but after a moment or two – more rain.

    Is there a toggle I inadvertently set to cause this, or do we think it could be a calibration issue? It does sort of behave as if there is a very large hand hovering over the installation…

    #2679
    Sean Robinson
    Participant

    Welcome to the forum.

    Are you using the -evr command line parameter when starting the sandbox? If so, is the rate a negative or positive number?

    The description of -evr could be read as “positive rates evaporate water”. But, the sign of the rate should be negative to subtract water from the surface. A small, positive rate could produce the constant global rain effect you describe.

    #2680
    jdavison
    Participant

    Oh gosh, yes I was running <evr> with positive 0.02!

    I will get the installation hooked back up and report back. Thanks Sean!

    • This reply was modified 8 months ago by jdavison.
    #2682
    jdavison
    Participant

    Oh my gosh, I cannot believe it was something that simple! Setting evr to positive does indeed create a global “rain”, and I somehow missed that in my testing.

    Thanks again, it’s good to have our sandbox upgraded!

    #2683
    Sean Robinson
    Participant

    I’m glad to see this was easy to fix. Congrats on the upgrade.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.